Vi driver et stort kursuscenter. Her bliver afholdt alle mulige kurser. Aftenskolerne bruger vores faciliteter flittigt, men også private konsulenter og terapeuter afholder kurser her. Fordi vi ligger centralt her i byen, sker det også tit, at folk kommer forbi for lige at tjekke, om der er et eller andet interessant kursus på vej.

I foyeren

Vi har derfor sat opslagstavler op i vores foyer. Her kan folk se, hvilke kurser der bliver afholdt lige nu, og hvilke kurser der er planlagt i den nærmeste fremtid. Hvis de er interesserede i et af kurserne, og der er plads, kan de skrive sig på en tilmeldingsliste, og så vil vi kontakte dem for nærmere oplysninger om priser, tider og undervisere. Stedet kender de. Opslagstavlerne er ganske almindelige whiteboards med magneter. Det er kun mig, som har en gammeldags opslagstavle. Den hænger på mit kontor og er fyldt med tegninger, som mine børn har lavet til mig.

Kæmpe makulator

Vi har en regel her i huset om, at opslag højst kan hænge på tavlerne i en måned. Derfor skal der dato på hvert eneste opslag. Efter en måned tager vi dem ned og destruerer dem. Derfor har vi en kæmpestor makulator. Inden den der nye persondataforordning trådte i kraft, nøjedes vi med at smide gamle opslag i genbrugsbøtten. Men efter forordningen trådte til, er vi nødt til at makulere dem. Det gælder især tilmeldingslisterne. Det er jo personlige oplysninger, vi beder om. Navn, e-mail, telefonnummer, mv.
Jeg kan huske, at inden vi fik købt makulatoren, vi har nu, så måtte vi sidde med en saks og klippe tilmeldingslisterne itu.

Det var det rene tidsspilde. Men nu, hvor vi har en fin og stor makulator, tager det ingen tid. Listerne bliver hakket i stumper og stykker på ingen tid. Men makulatorens papirkurv skal tømmes, og den bliver fyldt ret hurtigt. Det kan være tungt at bære posen hen til den rigtige skraldespand. Vi skiftes til det, eller også så hjælper vi hinanden. Det kommer helt an på, hvor travlt vi har. Forleden var det min kollegas tur til at bære skraldeposen hen. Den vejede mindst 2500 A4 ark. Det er ret tungt. Da hun gik ned ad trappen, fik hun lavet en forkert bevægelse og fik ondt i ryggen. Det var en nerve, som var kommet i klemme, og jeg kørte hende på skadestuen, hvor hun fik lagt en blokade. Men hun måtte faktisk blive hjemme fra arbejde i et par dage på grund af smerterne.

Brug for flere opslagstavler

Vi overvejer derfor nu at sætte tidshorisonten for alle opslag op til 2 måneder. Det vil betyde, at vi halverer makuleringerne. Men vi ved ikke, om det vil betyde, at vi får brug for flere opslagstavler. Vi har dog lagt mærke til, at mange af opslagene er de samme bare med ny dato så mon ikke, at vi får mindre papirskrald at bære på? Hvis ikke, så må vi købe en makulator med en mindre papirkurv eller tømme den, vi har, inden den er fyldt. Vi kan jo ikke have, at vi går rundt og får rygskader på grund af persondataforordningen.