Man får mange smil med på vejen i det job, fortalte vores datter, Emilie, da hun var hjemme på weekend første gang, efter at hun var startet i et studenterjob i en temmelig stor specialforretning med alt indenfor gaver såsom vin og blomster på Amager. Hun var helt tydeligt meget glad for sit nye arbejde, som dels giver et tilskud til SU’en, dels passer tidsmæssigt godt med hendes studier, fordi hendes arbejdstid normalt starter ved 17-tiden og varer indtil cirka klokken 20.

Arbejdet for hendes vedkommende består i at bringe bestilte buketter og andre former for gaver ud til modtagerne, og det er på den baggrund, at hun får mange smil med på vejen, fortalte hun. Folk er selvfølgelig altid glade, når de modtager en gave af en eller anden art, og så har de let til smil.

Amager

Blomsterforretningen på Amager påtager sig blomster levering i København og i øvrigt det meste af den østlige del af Sjælland, og langt de fleste leverancer handler om gaver, som folk bestiller sendt ud til modtagerne i en eller anden anledning. Og det er så Emilies opgave at sørge for leverancerne i de tidlige aftentimer. Forretningen har nemlig valgt at koncentrere udbringningen til den del af dagen, hvor man kan forvente, at modtagerne er hjemme.

Emilie fortalte, at hun kører rundt i en varevogn, der naturligvis reklamerer for blomsterforretningen. Send blomster i København, står der med stor reklameskrift på begge sider af varevognen, og Emilie har allerede flere gange været ude for at blive kontaktet af en potentiel kunde, når hun har parkeret for at levere en buket eller andet på en eller anden adresse. De pågældende mennesker vil gerne have hende til at modtage en ordre, men det kan hun bare ikke, har hendes arbejdsgiver bestemt, så i stedet afleverer hun et visitkort til de pågældende mennesker og beder dem ringe til forretningen.

Brudebuket

Forrige lørdag blev Emilie i øvrigt bedt om at tage et par ekstra timers arbejde, for forretningen havde fået ikke færre end seks forskellige bestillinger på levering af en brudebuket i København, og det var selvfølgelig på adresser, der lå temmelig langt fra hinanden, så det faktisk ikke var muligt for forretningens faste stab at nå de leveringer til den aftalte tid. Men det var også en opgave, der gav Emilie mange smil med på vejen, for der er jo altid højt humør, når man skal giftes.

Min mand og jeg glæder os meget på Emilies vegne over, at hun har fået det arbejde, for det giver hende lidt ro på den økonomiske front, og vi tror faktisk også, at det er sundt at have et job ved siden af studierne, selv om det selvfølgelig ikke er specielt udfordrende bare at skulle køre rundt i en varevogn og aflevere blomster eller andet på forskellige adresser.

Emilie er ikke specielt stedkendt i København, men det giver nu ikke nogen problemer med hendes blomster udbringning i København, for bilen er udstyret med et navigationsanlæg, som kan guide hende præcist hen til den aktuelle adresse.

En lidt mere trist del af det hele er naturligvis, når der skal leveres bårebuketter i København – det er knap så sjovt.