Var der ikke noget med, at I besluttede at afskaffe nogle af alle de klæder, som bare hænger i klædeskabene eller ligger på skabshylderne? Altså alle de klæder, som I ikke bruger. Eller er vokset fra? De optager jo faktisk meget plads. Og det er helt sikkert, at mange af klæderne vil kunne komme flygtningene fra Ukraine til gavn.

Så hvorfor ikke få sorteret klæderne og donere dem I ikke har brug for? Der vil helt sikkert være en del børnetøj, som ikke kan bruges af dem mere. Der vil nok også være nogle jakker til mænd, som kan få nyt liv på en lidt slankere mand nu. Og ja, mange af de jakker, du har hængende, bruger du jo alligevel ikke. Så hvorfor gør I det ikke? Bruger en søndag formiddag på at sortere alle klædeskabene, skufferne og skabene? Altså får det tøj, I ikke bruger lagt i poser og giver dem til Røde Kors eller en anden hjælpeorganisation, som forsøger at gøre livet lidt lettere for flygtningene.

Lidt mere rund mand

Jeg er faktisk sikker på, at I kan få en sjov søndag formiddag ud af det. Når du ser din mand prøve en af jakkerne, men også at han er blevet lidt mere rund i det, end han var, dengang I var ude og købe tøj sammen. Han vil sikkert også kunne nyde at se dig i en bluse, som du egentlig aldrig har gået med. Og børnene? Ja, de vil måske jamre lidt over at blive sat til et kedeligt job derhjemme – men de vil sikkert også gerne hjælpe flygtningene, som virkeligt har brug for tøj. De er jo nærmest løbet fra deres land.
Når I nu kigger på alt det tøj, som I sikkert får samlet sammen: 7 par jeans til børn, 12 bluser, 3 jakker til mænd, og 4 damefrakker, så kan det også være, at I indser, at I slet ikke har brug for så meget tøj. Altså hver sæson. Naturligvis har vi alle brug for at have tøj nok, så vi kan skifte det, imens andet bliver vasket.

Men er der en grund til, at du har fire vinterfrakker til damer hængende, når du højst bruger 2 om året. Eller er der en grund til, at din mand gemmer på de jakker til mænd, som han er ’vokset’ fra? Virker de motiverende på ham til, at han begynder at gøre noget ved det, han har lovet: At få mere motion, så han kan tabe sig? Jeg tror det næppe. Og når han har tabt sig, har han så ikke fortjent at få en ny jakke købt hos Arkuri online? En smart og moderigtig jakke. Det vil jeg mene. Så ja, ryd op i klædeskabene. Få afleveret tøjet, I ikke bruger til en organisation, som kan sørge for, at det kommer de rette mennesker til gode. I gør noget godt for de mennesker. Og de vil helt sikkert sætte stor pris på jeres gestus. Også selv om de ikke ved hjem, I er. Og ja, det koster ikke andet en formiddag og en køretur med de fyldte tøjsække.

Tabt i vægt og omfang

Du er meget stolt af dig selv. Over de sidste 3 år har du altså også lagt dig i selen. Virkeligt. Du har kæmpet som et æsel. Du har sagt nej tak til alle fristelserne – undtagen når der var festlige lejligheder, hvor du ikke kunne undgå fristelserne. Du har tabt 30 kilo, og du er tilbage på din normalvægt. Og det skal du virkeligt være stolt af – men bliv ved med at sige nej tak til fristelserne, der fik kiloene til at hæfte sig på din krop. Tænk engang: Du har smidt det, der svarer til 120 pakker smør væk fra din krop! Det er flot. Og ja, du må gerne flotte dig nu med at købe nyt tøj. Smart og lækkert tøj. Du skal selvfølgelig til at kigge efter jakker til kvinder, fordi dem du har, hænger på dig nu. Du ser sølle ud, når du tager dem på. Du vil gerne se godt ud – for det gør du. Og du skal selvfølgelig vise for omverdenen, at du ikke er for fed længere.

Tøjet til de store piger

Men hvad gør du så med alt det tøj til store kvinder, som du ikke har brug for længere – alt sammen købt online hos Arkuricurvy? Der er måske en enkelt sweater eller to, som du gerne vil beholde, fordi de er lækre at pakke sig ind i, og fordi de sagtens kan rumme, at du har en anden sweater på inden under. Men alt det andet tøj? Du kunne sælge det i en genbrugsbutik, måske. Men du kunne også vælge at give det til en velgørenhedsorganisation. Der er flygtninge, som har brug for tøj lige nu. De står ved grænsen til Polen i iskoldt vejr. Og de har intet med sig. Måske skulle du overveje at give det væk. Ja, det er bare et forslag. Og det er muligt, at du slet ikke har overvejet det.

Du er jo glad for, at du nu kan gå i tøjbutikker og føle dig godt tilpas, når du går ind i et prøverum. Du føler dig ikke som en elefant i et lille bur længere. Og du har faktisk også et meget større udbud at vælge imellem. Kan du huske for to år siden, da du var på udkig efter jakker til kvinder, og du fandt den, der quiltede én, som du godt kunne lide. Jeg er sikker på, at du kan huske skuffelsen over at opleve, at ekspeditricen med et smil på læben måtte fortælle dig, at de ikke havde den jakke i din størrelse. Du ved sådan et af de der søde – men også overbærende – smil, der bare fortæller dig, at du er overvægtig. Det er ikke en rar følelse at blive afvist på den – jo, måske venlige, men også sarkastiske – måde. Men nu er du heldigvis ikke i den situation længere. Du kan gå på udkig efter og prøve alle de jakker til kvinder, du vil. Du bliver ikke afvist af sarkastiske ekspedienter. Men husk at gøre godt brug af alt det tøj til store kvinder, som du ikke har brug for længere.