Alle vinduerne er ankommet. Og I har travlt nu. Endeligt. Det har taget sin tid. I er blevet 2 dage forsinket i projektet. Renoveringen af bygningen har ligget stille i 2 dage, fordi I ikke fik vinduerne leveret til tiden. Den slags sker. Nu skal der så sættes fart på opgaven. Alle vinduerne i bygningen skal skiftes ud i lynfart. Helst så hurtigt, at I kan nå at indhente den tabte tid. Så du er, er virkeligt glad for, at I har lejet et materialehejs her, som er meget hurtigt. Det kan faktisk løfte med en hastighed på 12 meter pr minut. Det er hurtigt. Og det skal det jo være. Måske kan du også overtale dine medarbejdere til at overarbejde i nogle timer hver dag, så I kan indhente det tabte. Det ville være ret godt. Ellers vanker der bøder, fordi I ikke har overholdt arbejdsplanen. Der er jo andre håndværkere, der også har brug for materialehejset. Og de har også en tidsramme, som de skal overholde. Og du vil ikke være skyld i, at der skabes en dominoeffekt for alle de andre entreprenører, fordi din leverandør ikke kunne levere til tiden. De skal ikke forsinkes i deres arbejde.

Faglig stolthed

Du indkalder derfor alle dine medarbejdere til et møde, hvor du appellerer til deres faglige stolthed og ansvarlighed. Du beder dem om hver især at lægge 2 timer mere hver dag over de næste 3 dage, så I kan blive færdige til tiden. De er ikke glade for det, men kan godt se pointen. Og ja, omkostningen til overarbejde vil måske være lidt højere, end hvad det ville koste dig i bøde. Men den faglige stolthed – og en mulig, god anbefaling fra bygherren er motiverende. Materialehejset kommer også på overarbejde. Det er der ikke nogen, der har noget imod. Det har jo bare stået ubrugt i 2 dage nu.

Nu skal I til at opføre en ny, kæmpestor bygning ude på det nye areal, som lokalplanen har udpeget som erhvervsområde. Der skal laves kontorbygninger. Byen ser, at mange investorer henvender sig for at finde billige lokaler, og kommunen har taget konsekvensen. Det er kærkomment, at fremmede investorer gerne vil hertil. Kommunen har da også ry for at være et videnscenter inden for IT-området.

Brug for hejs til personer

Kontorbygningen, som I skal opføre, bliver stor. 8 etager høj. Der vil være plads til mange nye ansatte. Det bliver godt. Mange af de unge, som bliver uddannet i kommunen, vil kunne finde arbejde her. I har derfor besluttet, at I skal købe et personhejs eller personelevator. Det vil hjælpe jeres håndværkere, når de skal op på de øverste etager for at udføre deres opgaver. Men hvor er der salg af personhejs? Du har ikke kendskab til firmaer, der sælger personhejs. Hidtil har du lejet de personhejs, som du har haft brug for. Men nu, hvor der kommer flere og flere opgaver, som skal løses hurtigere og hurtigere, så er du ikke bange for at investere. Det vil være en værdiforøgelse af dit firma.

Leje eller køb og regnskabet

Og ja, din revisor kan sikkert finde ud af alt det der med at afskrive og få skattelettelser mv., Du er også ret sikker på, at det skal være et stort personhejs, du skal købe. Det er jo muligt at bruge det til også at transportere nogle af materialerne op i de højere luftlag. Du vil derfor kontakte det firma, som du plejer at leje personhejs fra. Det kan være, at de har et personhejs til salg. Eller at de kan indse fornuften, i at du gerne vil eje et personhejs og derfor vil sælge dig et af deres. Du ringer dem op for at forhøre dig. Og de er villige til, at I får en god snak om salg versus leje af personhejs i næste uge.