Min mand og jeg har til jul besluttet at tage hele 3 ugers ferie og tage ud at rejse. Vi har aldrig været af sted så længe før, og vi glæder os helt vildt. Det har aldrig kunnet lade sig gøre at være væk så længe. Vi har fundet billige flybilletter til New York her og vil starte i New York. Vi har været der før for nogle år tilbage, og vil gerne opleve det igen. Vi vil tilbringe op til en uge i New York og så købe indenrigsbilletter til Florida og besøge Miami og Key West. For 10 år siden var vi i Florida, så det glæder vi os til at gense.

Den sidste uge vil vi tage en tur til Belize og se, hvad det nu er. Vi har hørt fra nogle venner, at der skulle være dejligt. Hvad er Belize så for en størrelse?

Belize har grænser til Mexico og Guatemala. Belize er engelsktalende og var tidligere kendt som Britisk Honduras. Mange taler med en tydelig kreoldialekt. Byen Belize City er den eneste storby. Byen er lidt slidt, men har sin egen charme.

Der er et 290 kilometer langt rev – og det ser meget smukt og indbydende ud. Caye Caulker byder på dykning, fiskeri og snorkling, og man kan se koraller og tropiske fisk. Man kan også sejle i kano på tre forskellige floder: Macal-, Belize og Mopan-floderne.

Er du til trekking er Mountain Pine Ridge Forest Reserve og Cockscomb Basin Vildtreservat stederne at gøre dette.

Xunantunich er en meget spændende ruin og en særlig arkæologisk oplevelse.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder frem som dansker, og der er p.t. ikke behov for nogen vaccinationer.

Klimaet er tropisk lavlandsklima – og det er varmt og fugtigt, som du måske kender det fra Florida. Og det er i hvert fald helt anderledes en klimaet i Malaga, hvor min bedste ven rejser til i tide og utide – for han køber flybilletter til Malaga til nærmest ingen penge her.