Egentlig har vi afskaffet at udveksle julegaver mellem vores voksne datter og svigersøn og os, men her til den seneste juleaften kom de alligevel med en gave til os, og da min mand og jeg protesterede lidt over det, fik vi bare det svar, at vi jo ikke behøvede betragte det som en julegave men i stedet som en tak for al den hjælp, vi havde ydet i forbindelse med indretningen af de unge menneskers nye hus, som de overtog sidste efterår.

Gaven viste sig at bestå af to meget flotte håndklæder i en størrelse, som gør det berettiget at kalde dem badelagner. Dem blev vi bestemt meget glade for, da de var ualmindeligt lækre at røre ved, og samtidig var de i de farvenuancer, vi gennem flere år har valgt i vores badeværelse.

Vores svigersøn forklarede, at der faktisk var tale om nogle lidt specielle håndklæder, fordi de er vævet i en helt speciel type bomuld, som angiveligt skulle være bedre til at absorbere det vand, man tørrer af kroppen, når man har været i bad. Han fortalte, at hans egne forældre i en del år havde brugt den type håndklæder, og det var på den måde, han var blevet opmærksom på deres kvaliteter. Han mente også at vide, at de er særdeles slidstærke, så de kan holde i mange år.

Min mand blev lidt nysgerrig og kiggede nærmere på den lille mærkat af stof, der var syet ind i kanten af håndklæderne. ”Made in Turkey” stod der, og det blev vi nok lidt overraskede over, for vi havde nok ikke indtryk af, at det er særligt almindeligt, at man i Danmark importerer tyrkiske håndklæder.

Ja, der er ganske rigtigt fremstillet i Tyrkiet, forklarede vores svigersøn, men han vidste faktisk ikke meget om, hvorfor det netop er tyrkiske håndklæder, der skulle være så meget bedre end de fleste andre typer håndklæder.

Det gjorde min mand nysgerrig, så han gav sig til at søge lidt på nettet for at få en forklaring på, hvorfor tyrkiske håndklæder skulle være så specielt gode. Under den søgning fandt han frem til en dansk webshop med en masse forskelligt boligtilbehør, som forhandlede netop tyrkiske håndklæder.

Og her var beskrevet en forklaring på, hvor disse håndklæder er bedre end de mere almindelige frottehåndklæder, som vi normalt køber. Forklaringen var, at der i de tyrkiske håndklæder anvendes en speciel type bomuld, hvor fibrene ganske enkelt er bedre til at opsuge vand end fibrene i den type bomuld, der anvendes til håndklæder i almindelighed.

Jeg besluttede mig for, at det skulle komme an på en prøve, så jeg valgte at bruge et af de nye håndklæder i forbindelse med mit bad morgenen efter uden at vaske det først. Ellers har jeg altid praktiseret, at nye håndklæder skal have en vask, før de bliver taget i brug, for ellers har vandet en tilbøjelighed til bare at prelle af stoffet.

Og det viste sig at være rigtigt, for det tyrkiske håndklæde var fremragende til at suge vand, selv om det ikke havde været vasket.

[box] Se de helt geniale håndklæder og det lækre boligtilbehør hos Viil Design [/box]