Det var på en måde over hals og hoved, at vores datter, Cecilie, blev gift i sidste uge med sin kæreste gennem de seneste syv måneder. De havde faktisk planlagt at vente mindst et år endnu med at gifte sig, men pludselig var Cecilie gravid, og det satte skub i bryllupsplanerne.

Det var ikke sådan, at nogen af de unge mennesker er så gammeldags indstillet, at de lagde vægt på at blive gift inden fødslen. Men Cecilie blev opmærksom på, at hendes kærestes rettigheder som far kun kunne sikres, hvis de fik udarbejdet højtidelige papirer hos en advokat, eller hvis de giftede sig inden fødslen. De valgte det sidste, for de ville hellere bruge penge på en bryllupsfest end på et advokatsalær.

De er et par søde og populære unge mennesker, men de har også begge ben på jorden, så deres ønsker til gaver til brylluppet var nogle meget snusfornuftige ting som for eksempel køkkenudstyr og andet, man har brug for i et hjem.

På gavebordet væltede det for eksempel med sengetøj i flot design og en lækker kvalitet, og det var bestemt populært hos brudeparret, for gaven fra os forældre var en dobbeltseng med elevation, som de unge havde ønsket sig. Vi havde taget et billede af den og lagt på gavebordet, som selvfølgelig ikke var stort nok til selve sengen.

Cecilies to små søskende var gået sammen om at give brudeparret hele otte nye lagner som de købte her: http://www.damask.dk/lagen-lagner/ , for de var kommet i tanker om, at når man køber sengesæt, så hører der normalt ikke et lagen med, og det var jo sådan set smart tænkt.

Nogle af brudeparrets venner havde valgt at gå sammen om et komplet sæt af håndklæder. Der var både store badelagner, håndklæder i en helt almindelig størrelse samt et par små gæstehåndklæder, så det unge par alene med den gave var fuldt udstyret hvad håndklæder angår.

Mange af gæsterne gav udtryk for, at de fleste af gaverne måske nok var lige lovlig dagligdags at give til et bryllup, men det vigtigste var da, at brudeparret var glade for gaverne, og da de begge to først for nylig er blevet færdige med deres respektive uddannelser og derfor kun i kort tid har tjent penge, har de naturligvis ikke voldsomt meget at slå til søren med.

Det unge par var også lykkelige for et lækkert grydesæt i rustfrit stål, ligesom en hel del andet køkkenudstyr vakte stor lykke – ikke mindst en kaffemaskine, der også kan brygges espresso, som de begge to holder meget af.

Cecilies mormor var en af de få, der valgte at give noget, som med rette kan betegnes som luksus, for hun havde købt to meget flotte damaskduge, den ene til et spisebord og den anden til et mindre sofabord. De var meget flotte og i en spændende vævning, kunne man se gennem den cellofan, de var pakket ind i.

Cecilie spøgte lidt med, at det eneste nødvendige køkkenudstyr, de ikke havde fået, var nogle viskestykker, men de er heldigvis ikke så dyre, som hun sagde. Og der har hun altså forelsket sig pladask i de lækre viskestykker fra Viil Design.