Jeg kunne skrige meget højt lige nu. Af latter og arrigskab på samme tid. Men jeg forsøger at holde en rimelig neutral – lidt mod den alvorlige side – mine – lige nu. Min mand er nemlig faldet. Ude på græsplænen. Han ligger og ømmer sig. Faktisk ligger han med smerter og vrider sig ret voldsomt. Jeg er ved at finde vores creme, der hjælper mod muskelsmerter frem. Fordi jeg ved, lige præcist hvad der er sket. Mine børn står ved siden af deres far. De kigger på ham og siger ”Kom nu, far! Rejs dig op.” Han vrider og vender sig. Spiller lidt skuespil. Ligesom de gør i fodboldkampene. Der er dømt frispark. Alt for et frispark. Selv skuespil. Og det er det, min mand gør lige nu.

Fodboldmål til haven

Han har været i det glade hjørne og gik med vores unger ud for at spille fodbold. Vi har lige købt sådan et nyt billigt fodboldmål til haven. Og det skal selvfølgelig indvies med manér. Nu ligger han så der på græsset og vrider sig. Min lille pige ser noget bekymret ud. De store ler og ved godt, at det er skuespil. De har en herlig leg. Jeg går ud til dem. Jeg har cremen med i hånden. Jeg lægger den helt alvorlige mine på. Ingen skal tro, at jeg godt ved, at det er skuespil. Jeg skal være hende, der kommer og redder hele legen.

Det gør vist ondt

Min mand vender sig i smerte og lader mig smøre cremen på sin ryg og sit læg. Det er der, det gør ondt, siger han. Han vrider sig, da jeg lægger cremen på hans ryg. Vores lille pige løber hen til mig og siger, at jeg ikke må gøre ondt på ham. Jeg beder hende om at smøre cremen på sin fars ryg. Helt forsigtigt og kærligt. Hun lægger sig ned ved siden af ham og aer ham over kinden og siger til ham, at nu skal hun nok sørge for, at alt bliver godt, og at han ikke får ondt i ryggen. Min lille Florence Nightingale. Jeg kan se, at min mand er ved at græde af grin. Han elsker det.

Alt er fra Fedepriser.dk

Hun sætter sig op og begynder at sprøjte den lindrende creme ud på sin fars ryg. Sætter sig til rette og begynder ganske blidt at smøre cremen ind. Samtidigt fortæller hun ret bestemt sine brødre, at de godt kan gå væk. Drengene vender tilbage til fodboldspillet. De har gennemskuet deres far. De genoptager træningen og spillet.

Min pige og hendes far kommer på benene. De kommer ind. Han tager min datter på armen, og de træder ind i mit køkken. Han siger til mig med et stort grin, at det er fedt at spille fodbold med børnene. Men: ”Det kan godt tænkes, at jeg er ved at blive for gammel. Det gør faktisk ondt i ryggen. Måske skulle vi købe en fodbold rebounder til drengene, så jeg ikke skal være med hele tiden?” Det er jo billigt hos Fedepriser.

Jeg smiler til dem. Giver min lille pige et puf, så hun kan komme videre. Sætter salaten på spisebordet og beder hende om at kalde på drengene. Vi skal spise. Måske kan vi senere finde det højt elskede badebassin frem til dem. Vi får se.