Jeg må godt nok sige, at jeg er lidt ør i hovedet. Jeg har brugt hele dagen her på kontoret på at finde mødelokaler. Jeg har søgt på nettet. Du ved, den typiske frase: ”Mødelokaler København”. Det er jo det, jeg har brug for. Men jeg har også bare søgt på ”Mødelokaler” og ved du, hvad? Jeg har læst mange tusinde sider om mødelokaler. Der er jo forskel på dem. Der er virkeligt stor forskel på, hvad et mødelokale skal eller kan, eller bliver brugt til. Jeg har – også efter at have talt med andre – erfaret, at de bedste mødelokaler i København er hos MBK. Fx så er det jo ikke et mødelokale i traditionel forstand, som to, elskende har brug for, når de skal møde.

Traditionel forstand

Når jeg siger mødelokale i traditionel forstand, så tænker jeg på følgende: Nogle skriveborde og stole, som man kan sidde behageligt på, imens man følger oplæg og tager noter. De elskende vil nok hellere have andre faciliteter til rådighed i deres mødelokale! Måske en seng?

En ældre pensionist vil nok heller ikke opholde sig i et traditionelt mødelokale, når han skal mødes med sin bedste ven. Vil han ikke gerne have mulighed for at sidde behageligt et sted – måske med et godt glas vin – med en god udsigt, så de kan få nogle gode diskussioner sammen? Eller et barn, som skal mødes med sin far, som ikke længere bor derhjemme. Hvordan ser deres mødelokale ud? Det er helt sikkert ikke et traditionelt mødelokale med et skrivebord, en kontorstol og måske noget AV udstyr og WiFi.

Formelle lokaler

Eller: Hvordan skal et mødelokale, der skal huse et møde mellem en anklaget og en advokat se ud? Skal det absolut være et kedeligt, gråt rum med stærkt neonlys. Ligesom vi ser det i filmene? Ja, jeg indrømmer, jeg er noget forvirret her. Et mødelokale kan jo også være et hotels foyer. Ikke særligt intimt. Måske eksklusivt. Måske ideelt for forretningsfolk. Måske ikke. Det kommer vel an på, hvor i aftale processen de er. Måske er det bare et informationsmøde, man skal holde. Skal det så være et nydeligt klasserum med en tavle og videoskærm?

Forretningsmøder

Det mødelokale, som jeg har ledt efter, skal bruges til et almindelig forretningsmøde. Det er min chef, som er ved at lukke en aftale med en stor kunde. Han vil gerne have, at mødet sker i diskretion, men under venlige, hyggelige og lyse forhold. Han vil samtidigt ikke have, at lokalet skal ligge langt væk fra vores hovedkvarter. Fordringsfuld herre. Det kan være svært at imødekomme hans krav. Mødet er planlagt til at skulle ske på mandag. Klokken 13:00. Måske er det bedste mødelokale, jeg kan fremtrylle for, ham den lokale, gode restaurant. Et frokostmøde. Måske? De kan da sikkert godt sidde der og få en god frokost og få lagt de sidste detaljer på plads. Der vil ikke være for mange mennesker i restauranten. Det er jo en dum mandag.
Jeg skal lige høre min chef ad. Måske har han selv en idé om, hvad det ideelle mødelokale er. Jeg har foreløbigt to muligheder på min liste, inden jeg booker lokale eller bord.