Mexico… Landet, som mange forbinder med Speedy Gonzales og døsige siestaer. Og det er ikke helt forkert, for i den glohede Mexico er det en nødvendighed at tage en slapper midt på dagen. Og det gør mexicanerne så – ofte i nogle aldeles vidunderlige hængekøjer. Komfortable som bare pokker, solide (de har nogle dygtige uvejr på de kanter også) og yderst smukt designede. Og det er netop disse hængekøjer fra Mexico, som vi har fundet i en dansk webshop, der bærer det knapt så sigende navn: Brugskunst.dk

Hængekøjer til Danmark

Det er en herre ved navn Kaj Ellegaard, der er manden bag visionen om at få¨danskerne til at slappe af i de mexicanske hængekøjer. Og det er lykkedes for ham i den grad! Hans online butik med hængekøjer bugner af hængekøjer, hængekøjestativer og andet tilbehør, der har det til fælles, at de er beregnede til afslapning, komfort og ser godt ud!

2014-06-30_14-32-56

Den underskønne pige i hængekøjen følger ikke med – det skylder vi at sige. Med priser helt ned fra under 300 kroner kan alle være med. Og der er bestemt også udgaver til den mere luksuslystne køber til priser tæt på de 1.500 kroner (hvilket jo stadig er billigt set i forhold til, hvad mange trendbutikker tager for produkter, der langt fra lever op til den kvalitet og det udseende, hængekøjerne fra Ellegaard har).

Brasilien er også med

Brasilien – højaktuel netop nu grundet VM i fodbold – er også med i produktudvalget hos brugskunst.dk: Det er nemlig stof hængekøjer, som firmaet får produceret i Amazonas landet. Og de er designmæssigt også en oplevelse i sig selv:

2014-06-30_14-44-21

Smuk brasiliansk hængekøje i stof

Det gode ved de sydamerikanske hængekøjer er, at de er fremstillede i materialer, der fuldstændigt modstår det barske klima, vi ofte har her i Danmark. Og det betyder også, at farverne holder i årevis trods sol, vind og regn. De er nok ikke testet for modstandsdygtighed mod frost, vil jeg tro – men hvem ligger også udendørs i en hængekøje om vinteren i Danmark?

Hængestole

Et andet produkt på vej frem i Danmark er de lækre hængestole, der mere er til at sidde (eller slænge sig) i, end de er til at ligge i, som det er tilfældet med hængekøjer. Også der er der fuld gang i salget, og udvalget taler sig selv hos brugskunst.dk

Her er et billede af en af de mest populære hængestole:

Hængestol

Tag selv et kig på de mange muligheder – og har du spørgsmål, er Kaj Ellegaard altid parat med et par gode råd til at vælge den helt rigtige hængekøje!