Da jeg for mere end en halv snes år siden havde nået den alder, hvor det var naturligt at tænke på at stifte familie, traf jeg en beslutning om, at når jeg blev gravid, ville jeg opsige mit job som damefrisør på en ret stor salon her i byen og i stedet etablere mig som selvstændig frisør hjemme i vores hus, som er stort nok til også at rumme en frisørsalon og som heldigvis ligger i et kvarter, hvor man godt må drive erhverv fra ejendommene.

Og det valg har jeg nydt meget, for det gav mig mulighed for at være hjemme, mens mine to børn var helt små. Og i den periode holdt jeg arbejdsindsatsen lidt nede, så der også var tid til børnene. Senere, da børnene kom i børnehave, skruede jeg op for arbejdet igen, og jeg trivedes rigtig godt med at arbejde på den måde.

Det gør jeg fortsat, men jeg har med lidt hjælp fra min mand tilføjet et nyt forretningsområde, fordi en større serie af hårprodukter, som jeg har solgt fra salonen, har vist sig at være meget populær. Derfor fik jeg for nogle måneder siden den ide at etablere en webshop, for jeg kunne efter nogle samtaler med min leverandør af hårprodukterne konstatere, at jo større mængder, jeg kunne aftage, des mindre ville stykprisen være.

Den ide opstod samtidig med, at jeg af helbredsmæssige grunde gerne ville skrue lidt ned for arbejdet som frisør, for mine ben var begyndt at drille lidt på grund af de mange timers stående arbejde hver dag.

Min mand syntes også, det var en god ide, så han gav sig i kast med at finde ud af, hvordan man etablerer sådan en netbutik. Han kender perifert en mand, der arbejder i et it-firma her i byen, så min mand spurgte ham, om det it-firma måske kunne assistere med dels at få oprettet en brugbar hjemmeside til formålet, dels at forsyne os med noget software, så vi kan administrere sådan en forretning så nemt som muligt.

Og der var bingo, for min mands bekendte fortalte, at hans arbejdsplads havde stor erfaring med den slags, og han tilbød at tage sig af opgaven med at strikke den helt rigtige webshop løsning sammen til os.

Vi fik også et løseligt overslag over, hvad det ville koste os, og den udgift var faktisk ikke afskrækkende, men den samlede omkostning ville selvfølgelig afhænge af, hvor mange individuelle ændringer af standardsystemet, vi havde brug for.

Og det sidste anede vi jo faktisk ikke noget som helst om, da vi er helt uden erfaringer i den slags, så det endte med, at vi købte standardsystemet og aftalte med it-firmaet, at vi så senere kunne få lavet de softwareændringer, vi måtte have behov for, så vi til sidst kunne stå med en individuelt tilpasset E-handelsløsning, som ville medføre et meget begrænset administrativt arbejde for os.

Og lige nu er vi i den fase, hvor vi noterer de ønsker, vi måtte have til den fremtidige og endelige udgave af vores software.