Der er reelt to rum i huset, der virkelig kan tænde julelys i øjnene hos en designer: Badeværelse og køkken! Og det skyldes nok primært, at det er de to rumtyper, der giver næsten frie hænder til at designe anderledes, lækkert og at tænke ud af boksen så at sige. De mange lækre muligheder for frækt tilbehør i et badeværelse giver en designer veje til at skabe noget ganske særligt – og det er jo, hvad designere godt kan lide!

Brusebatterier

Tag blot noget så prosaisk som et blandingsbatteri til bruser – de seneste år har bragt så afsindigt mange nye og lækre muligheder. Se blot mulighederne her: https://www.elvvs.dk/c/brusebatterier-3502/

Her er alt lige fra flamboyant overdådighed til ultraskarp minimalisme. Og det fortsætter faktisk gennem alle mulighederne for installationer i et badeværelse.

Hvis man er til det ultimative i batterier, vandhaner og armaturer til badeværelser, er det uden for enhver tvivl GROHE, man skal kigge på. For eksempel disse eminent skønne brusetsæt fra GROHE: https://www.elvvs.dk/c/grohe-brusersaet-3979/

Det gode gamle toilet

Personligt er jeg en fan af de nye og smarte væghængte toiletter. Der er noget ganske elegant over dem, og hvorfor ikke gøre dette “tabumøbel”, der er så nødvendigt, til en elegant installation? Ved at have et væghængt toilet får man i øvrigt også en væsentligt nemmere rengøring. Der er jo intet på gulvet – udover de mandlige strint selvfølgelig. Men det er altså en stor lettelse i den daglige rengøring!

Så er der det med belysningen på badeværelset. Det er faktisk et kapitel for sig selv, og der er så sindssygt mange muligheder for at lave noget unikt. Nogle foretrækker en stjernehimmel med LED og fiber – andre vil gerne have ultraskarpt lys. Lad os bare se lidt på det også.

LED Downlight

De såkaldte downlights kaster i sagens natur lys NED ovenfra, og den type lys har været benyttet i badeværelser i mange år. Men med fremkomsten af virkeligt godt LED lys, er den slags blevet billigt. Og så spares der jo enorme mængder penge på elregningen ved at skifte til LED.

Der er mange typer af LED downlight – her gælder det om at vælge det, der passer bedst til det aktuelle behov.

LED pærer og lys er i dag udviklede så meget, at de er langt mere end et alternativ til glødepærer: De er ganske enkelt bedre, og det har på enhver måde overhalet de almindelige lyskilder.

Har du overvejet en varmepumpe?

I disse tider, hvor det igen er værd at spare og tænke på miljøet, er det mere oplagt end nogensinde før at tænke på for eksempel en god varmepumpe. Der er mange penge at spare på varmeregningen der!