April er ankommet. Og det betyder uforudseeligt vejr. Det betyder også påske. Endelig betyder også forårsrengøring. Og det er det, jeg har været i gang med. I mange timer over de sidste dage. Jeg har taget det sådan lidt i etaper. Og det er jeg altså glad for. Der er jo ikke nogen grund til, at jeg skal overanstrenge mig. Jeg startede i sidste uge. Det var en forholdsvis lun dag. Så jeg besluttede at pudse vores vinduer. Det er en stor opgave. Vi bor i et stort hus i Gentofte, og det har virkeligt mange vinduer. Men jeg var modig og energisk. Jeg fik ordnet den ene halvdel den ene dag. Den anden nåede jeg den anden. Herligt. Jeg var faktisk ret stolt af mig selv og arbejdet, jeg havde gjort.

Skodvejr!

Men så skete der jo det, der ikke måtte ske. Det begyndte at regne og hagle om aftenen. Ja. Helt urimeligt ikke? Jeg kan godt sige dig, jeg var på grådens rand, da jeg så vinduerne den følgende morgen – hvor regnen havde lagt sig. Ruderne var bare fulde af striber. Flere timers hårdt arbejde spildt. Lige smidt ud af døren.

Det er bestemt ikke sjovt. Nej, lad være med at grine ad mig. Det var ikke sjovt. I min næsten-fortvivlelse ringede jeg min veninde op. Jeg skulle bare have afløb for min skuffelse over, at to dages hårdt arbejde kun holdt i få timer.
Hun var nu fuld af forståelse, fordi hun har selv prøvet noget lignende. Hun kunne dog heller ikke lade være med at grine lidt. ”Du ved da, at det er for tidligt at pudse vinduerne så tidligt i april, hvis du vil være sikker på, at dit arbejde skal holde nogle uger.”

Ingen rejser så…

Vi talte frem og tilbage om vores påskeplaner. Egentlig havde vi planlagt at tage til Spanien her i påsken. Det ville have været så lækkert at komme ned og få noget varme i knoglerne. Men det måtte vi jo aflyse. Vi talte også om, hvad vi så skulle lave, og jeg fortalte hende, at jeg havde bestemt at lave en rigtig påskefrokost for familien herhjemme. Samtalen førte os vidt omkring. Men af en eller anden grund fik jeg ikke rigtigt afløb for min frustration.

Reklame for en vinduespudser

Derfor satte jeg mig til at læse dameblade på nettet. Der var selvfølgelig en del artikler om forårsrengøringen. Tips og tricks til effektiv rengøring. Jeg læste også om den kommende mode. Undervejs faldt jeg over en reklame for en vinduespudser. Og så slog det mig: Hvorfor i alverden gør jeg ikke bare det? Finder en vinduespudser, der kan komme og redde mine vinduer – og mig fra at skulle bruge to dage mere på at få ruderne rene. Så jeg åbnede en ny fane og skrev: ”Vinduespudser 2820 Gentofte”. Og her fandt jeg så en hel del vinduespudsere, der tilbyder hurtig og effektiv vinduespudsning. Beslutningen er taget: Jeg ringer til et af firmaerne en af de kommende dage. Måske kan de komme og ordne vinduerne – i det mindste udvendigt inden påsken.