Jeg må sige, at jeg indtil for ganske nyligt altid har været meget mistænksom, når en fysioterapeut eller anden behandler anbefalede mig at bruge den nye teknologi, som findes. Jeg lider af gigtsmerter og har i mange år taget medicin for at lindre på smerterne. I kombination med øvelser har det hjulpet, men efterhånden som tiden går, bliver smerterne værre og værre. Hele mit liv har jeg arbejdet i butik. Som ekspedient. Og det har altså slidt på kroppen. Når man står op i op til 10 timer dagligt i lange perioder, så får man altså ondt i benene. Men så var det, at jeg besøgte en terapeut, som anbefalede mig at bruge recovery boots på mine ben.

Skeptisk først

Jeg nægtede til at begynde med. Han viste mig, hvad recovery boots er, og hvordan de virker. Kort beskrevet, så er recovery boots sådan en slags støvler, man tager på benene. Så sætter man et apparat til, som ligesom puster støvlerne op – lidt lige som et almindeligt blodtryksapparat. Trykket, der skabes, er med til at øge blodgennemstrømningen og dermed lindres smerterne.

Min behandler forklarede i lang tid om, hvordan de virker, og hvad der sker i min krop, når jeg bruger dem. Jeg var ikke overbevist. Så han tilbød mig at få et par med hjem på prøve. I en uge. Jeg kunne jo se, at de der støvler sådan set ikke ville skade mine ben. Jeg var bare bekymret over, hvilken effekt de ville give. Så jeg sagde ja tak til hans tilbud. Jeg fik et par støvler med hjem – og nu har jeg brugt dem i 5 dage. I overmorgen skal jeg aflevere dem tilbage til ham. Og inden da skal jeg tage en beslutning: Skal jeg købe et par recovery boots, eller skal jeg ikke?

De virker sgu

Og her er det, at min mistænksomhed er helt væk. Jeg skal da købe et par. Jeg har jo kunnet mærke i løbet af de sidste 5 dage, at smerterne ligesom fortager sig – og jeg har det meget bedre. Og når jeg bruger støvlerne, ja så er der ikke nogen smerter eller noget ubehag. De er nemme at bruge. Jeg skal bare lige lære at indstille og programmere dem rigtigt. Og det ved jeg, at min terapeut vil hjælpe mig med.

Ja, takket være den nye teknologi og min terapeuts insisteren, så har jeg fundet en vej til et meget bedre liv. Og det skal man altså ikke være for stolt til at sige nej tak til. Ikke når smerter i årevis har været en del af hverdagen.

Hvad koster de?

Jeg har slet ikke undersøgt, hvad et par recovery boots egentlig koster. Det er jeg sådan set også lidt ligeglad med. Så længe de virker, og jeg får det bedre. Jeg ved dog, at man kan få recovery boots i forskellige udgaver. Her er jeg sådan set også sikker på, at min terapeut vil kunne give mig gode råd med hensyn til, hvilket par jeg bør købe.

Du spørger måske om min terapeut er forhandler af recovery boots, siden han har insisteret overfor mig at bruge dem? Det ved jeg faktisk ikke. Men hvis han er, er der noget galt i det?