Vi er ved at flytte. Huset er blevet solgt, og vi flytter i noget mindre. Det er for meget for os at skulle passe et stort hus i to plan og med en stor have. Vi er jo ikke helt unge længere. Vi har derfor købt et mindre hus – i et plan – i et nybygget område lidt uden for byen. Med en fin udsigt til havet. Vi glæder os til at flytte derud i næste måned. Alligevel er det også lidt trist. Her er så mange minder.

Jeg var gravid

Vi flyttede herind, lige efter at vi var blevet gift, og jeg var gravid med vores ældste datter. Vi har boet her lige siden. I næsten 30 år, men nu hvor børnene er flyttet ind til hovedstaden, er det på tide, at vi tænker lidt mere på os selv.
Jeg er ved at pakke ned. Og smider ud. I går ryddede jeg op på vores yngste datters værelse. Jeg fandt en masse skrammel, som ryger direkte til genbrug: Gamle, billige musikinstrumenter, som hun har fået til sine fødselsdage, forskellige brætspil, udtørrede pudderdåser fra, dengang hun blev interesseret i makeup. Ja, alt muligt, tingeltangel.

En guitar til en begynder

Jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg kom i tanke om, dengang vi gav hende en begynder guitar. Hun var 5 – 6 år gammel. Vi havde kigget i et reklame-blad for forskellige forretninger i lokalområdet. Køb musik instrumenter, stod der på ét af bladets sider. Vi var ikke i tvivl. Hun skulle da have en guitar: Hun havde hørt noget musik i radioen, og vi havde opdaget, at hun er meget musikalsk. Hittet, som hun hørte, var en gammel country og western‐sang. (Don’t fence me in…med Bing Crosby) Og hun havde faktisk lært sig lydende. Ikke ordene. Fattede ikke noget af sangen, men efterlignede bare ordene. Hun var blevet meget interesseret i det her med cowboys og indianere på det tidspunkt, så da jeg forklarede hende, hvad sangen egentlig handler om, så var der ingen anden vej: Vi skulle høre cowboysange.

Bedste udvalg af musikinstrumenter

Så vi kørte ind til byens centrum og fandt butikken med musikinstrumenterne. Der var alle mulige slags: Strenge instrumenter, trompeter, trommer og billige musik instrumenter til børn – se her. Vi fandt en billig begynder guitar, som hun kunne holde, og siden da har hun spillet guitar. I dag har hun vistnok 6 guitarer. 4 af dem er elektriske. Dem har hun alle sammen hjemme hos sig selv.
Men da jeg fandt et lille julehjerte, som hun havde lavet til mig i julegave det samme år, som vi gav hende guitaren, kom jeg næsten til at tude. Min lille pige, som i dag er en selvstændig og meget selvsikker ung kvinde, havde lavet et julehjerte til mig hende i 0. klasse. Vi havde hængt det op på hendes værelse, så hun også selv kunne få glæde af det. Jeg har gemt det. Jeg har simpelthen ikke hjerte til at kassere det – også selv om det er forfærdeligt at se på. Hun har altid været meget glad for de her pink og lyserøde farver.