Her i slutningen af november er jeg lige så stille ved at gå i panik. Der er mindre end 5 uger til jul, og jeg har endnu ikke fået lave et eneste julegaveindkøb. Det er noget skidt. Jeg har godt nok bestilt en del af gaverne over internettet. Jeg håber sandelig, at de når frem i tide. Men jeg må også sige, at jeg er noget i tvivl. Leveringen af pakkerne sker jo med forsinkelser på grund af den øgede travlhed. Jeg bliver nødt til at helgardere mig. Min slagplan er, at jeg køber alle de gaver, jeg har brug for i fysiske butikker i løbet af de næste to uger. Og jeg sørger for at købe gaver, som ikke er de samme produkter, som dem jeg har købt via internettet. Så kan jeg bruge dem, når de kommer som fødselsdagsgaver eller noget lignende. Fx værtindegaver.

På indkøb hos Jakodan

Når jeg har fået købt alle gaverne, så vil jeg gå på indkøb nede i forretningen med kontorartikler. De plejer også at have alt, hvad jeg vil få brug for af gavepapir, gavebånd, bobleplast, tape og flotte selvklæbende, små etiketter.

Og så vil jeg bruge nogle aftener på at pakke gaverne flot ind. De skal pakkes ind med omhu. Jeg plejer at pakke mine gaver ind efter et tema eller en farvegruppe. Sidste år blev alle mine gaver til alle i familien pakket ind, som om de var bløde pakker. Jeg brugte metervis af bobleplast, fordi det er nemt at forme og få til at se ud, som om der bare er en kedelig bluse indeni. De blev også pakket ind i alle mulige nuancer af blåt gavepapir. Noget var mat. Andet var skinnende blankt. Det var ret flot. I år har jeg tænkt mig, at alle gaverne skal pakkes ind efter et tema.

Et passende tema

Måske noget med vinterlandskaber eller noget med skovens dyr. Jeg kan ikke helt bestemme mig. Det kommer også lidt an på hvad slags papir jeg kan finde nede i butikken. De plejer nu at have et meget stort udvalg. Så mon ikke jeg finder noget sjovt og smukt. Måske noget med galakser, stjerne og julemandens slæde. Det kunne blive flot. Og ja, naturligvis. Kan jeg finde genbrugspapir, vil det være bedst. Jeg har endnu ikke set, at man kan få bobleplast, der er lavet af bioplast. Men det skulle faktisk ikke undre mig, hvis man kan få det. Jeg har set, at man kan få poser af bioplast. Det er sådan nogle poser, der bruges til at forsende tøj i.

Genbrug er bare bedst

Måske vil det være en idé at købe den slags poser af genbrugsplast i stedet for bobleplast? Det er en mulighed, som jeg skal se nærmere på. Måske får jeg en god idé til, hvordan jeg kan kamuflere en æske med parfume til min svigerdatter, som en blød pakke. Måske er de der poser af bioplast mere medgørlige, end bobleplast er under indpakningen. Der er bare lige det ved bobleplast, at det er sjovt. Det er jo altid en fest at få lov til at puffe luften ud af de små bobler.