Kender du det, at man kan være i syv sind? Altså det, at man ikke kan finde ud af at tage en beslutning. Sådan har min kæreste og jeg det lige nu. Vi har taget nogle store beslutninger for vores fælles liv. Og det er de rigtige beslutninger. Når den slags beslutninger skal tages, så sker det ofte – hos os – at idéen plantes. Overvejelserne bliver diskuteret. Hvad er imod? Hvad er for? Og så sker der oftest det, at det er mig, som tager den endelige beslutning. Bare sådan ud fra en rationel optælling af plusserne og minusserne på listen vi har lavet. Måske lidt koldt. Men effektivt. Og det har jeg så gjort igen:

Vi har købt hus sammen

Vi har købt et hus sammen – og som vanligt sparede vi penge på at gøre ting som for eksempel skøde og tinglysning online via https://skoede247.dk/. Vi flyttede ind. Og få uger efter opdagede vi, at jeg er gravid. Gode nyheder. Glæde hos min familie og svigerfamilie. Men samtidigt har det sat en masse tanker i gang: Vi har sat os i en situation, hvor økonomien er knap. Vi havde planlagt, at den lille skulle komme om et par år. Vi har gode udsigter med job og karriere. Så nu bliver der ligesom vendt op og ned på det. Forberedelser til et lille barn vælter ligesom planerne. Men det må vi tage, som det kommer. Barnet er ønsket. Men beslutningen, jeg har taget, handler sådan set ikke om det. Nej, den handler om, at vi skal have lavet to ting, så alle i den lille familie, vi bliver, kan være sikret:
Vi skal have lavet et testamente. Hver især. Vi har ikke fælleseje. Derfor. Vores barn skal have sikkerhed, hvis der sker noget med os. Eller én af os.

Testamente og fretidsfuldmagt

Samtidigt skal vi have lavet en fremtidsfuldmagt. Hvad nu, hvis der sker noget med mig under fødslen. Skal min partner så ikke have lov til at kunne tage vare på mig og vores barn? Jeg ved godt, at det er barske ting at tale om, når man venter sig. Men jeg tror, det er nødvendigt. Jeg ved i hvert tilfælde, at jeg vil have det bedre, hvis vi gør de to ting.

Derfor er jeg nu ved at finde ud af, hvad man skal tænke på, når man laver et testamente. Jeg kunne godt tænke mig at få noget testamente rådgivning. Jeg ved ikke, om man kan få det. Men en advokat må kunne vejlede. Bare lidt. Og hvad koster sådan noget egentlig. Jeg har ikke nogen som helst idé om det. Men det er helt sikkert: Det vil jeg få. Jeg kan jo bare google ”testamente pris” og, så finde svar. Hurra, for Google. Google kan alt. Vejlede mig, når jeg ikke kan finde vej fortælle mig om, hvornår slagteren har åbent give mig svar på, hvad det koster at oprette en fremtidsfuldmagt. Og selvfølgelig finde god rådgivning som i denne historie: https://www.topsites-danmark.dk/testamente-raadgivning 

Og det benytter jeg mig af. I den grad. Det er en stor hjælp. Fx når man skal kontakte en advokat for første gang. At man kan få en idé om, hvor stort hans salær bliver, og hvordan det opbygges. Det hjælper mig til at kunne tale med fx en advokat.