For godt 3 uger siden gik jagtsæsonen for harer i gang. Og ja, du var en af de første, som fik skudt sådan et dyr. Du elsker haresteg. Og din svigermor er bare supergod til at tilberede sådan en. Så du fik yndet dig ind hos hende. Det er ellers svært. Men efter mange bønner, blomsterbuketter og en æske eksklusiv fyldt chokolade, så lykkedes det. Og ja, haremiddagen blev en succes. Hun havde dog en betingelse, som I opfyldte: I skulle udveksle ønskesedler, julegaveindkøbene kunne koordineres. God idé.

Ny tradition

Du foreslog hende faktisk, at I gør det til en fast tradition: Haremiddag hos hende i begyndelsen af november, hvor I så udveksler juleønskesedler. Hun afviste ikke forslaget. Nu ser du tiden an til næste års harejagtsæson. Du har givet hendes ønskeseddel til din hustru. Du har sørget for, at din og din families ønskesedler ligger i en konvolut på hendes skrivebord. Lige ved siden af hendes PC, så hun ser dem. Din viv læser ønskesedlen højt, imens i kører hjem efter en herlig middag: ”Den sædvanlige håndcreme. Et smukt strikketøj (Garn og opskrift). En vase fra Specktrum – helst blå. Ny fjerkræsaks. Et sæt røreskåle med låg. Fornyelse af avisabonnementerne (2 stk.). Spaophold sammen med min veninde.” I griner lidt af nogle af kommentarerne, hun skriver. Men sedlen er faktisk rigtig god.

Til alle budgetter

Hendes ønsker rammer ned i alle budgetter. Ingen behøver at føle, at de kommer til kort. En håndcreme – den sædvanlige – findes som regel i supermarkedet og kommer i en blå blikdåse! En vase fra Specktrum behøver da ikke at koste en formue (Du aner ikke, hvad den koster i blå farve). Og en fjerkræsaks har alle råd til. Måske skal du foreslå dine børn, at de går med dig og din hustru hen og tjekker isenkræmmerens tilbud på mærkevarer ud. I skal jo ikke give hende en fjerkræsaks, der går itu ved først klip. Og du vil gerne lige kigge på vaser fra Specktrum.

Isenkram udsalg online

Din hustru ved allerede, at hun har set et isenkram udsalg her, hvor de der røreskåle med låg er kraftigt nedsat. I er ved at nå hjem. Det er sent og butikkerne har lukket. Men internettet lukker aldrig. Og det gør e-shops heller ikke. At du måske skal vente på at få at vide, at de har sendt din ordre til på mandag er noget andet. I kan bruge søndagen på at købe mange af din svigermors juleønsker på internettet. Og I kan faktisk finde de bedste tilbud på mærkevarer i hele landet. Så I behøver slet ikke at skulle bruge tid inde i indkøbscenteret.

Der er der også altid dårlig luft. Og du kan jo også lige nå at få købt den der lille træfigur, haren, fra Spring Copenhagen – og få den sendt direkte til din svigermor. Bare sådan en lille ekstra opmærksomhed og tak fra din side – for en skøn haremiddag. Ja, det er det, I skal hygge jer med på søndag. I skal købe julegaver på nettet. Altså alle dem, der ikke skal prøves. Stille og roligt. Uden fortravlede ekspedienter.