Hvis nu vi bare kunne få helt styr på den her Corona virus og alle dens mutationer, så ville det betyde, at jeg kan starte mit firma igen. Vi har været sat i venteposition længe nok nu. Det er hårdt, og hvis jeg ikke fik støtte fra staten, ja, så havde jeg nok måttet dreje nøglen om for nogle måneder siden. Vi skal altså bare have styr på det. Nu. Jeg kan godt se, at vi hænger lige der i vandskorpen. Men kommer vi i gang snart, så vil vi kunne klare skærene uden problemer. Det er jeg helt overbevist om. Jeg har jo et super team af medarbejdere. De savner at komme på arbejde. Jeg får mails fra dem hver dag, hvori de udtrykker, at de glæder sig til, at samfundet åbner igen. Det er rart at vide, at de gerne vil tilbage. Jeg kunne ellers godt forestille, at nogle af dem ville have forsøgt at finde et job i et andet og stærkere firma. Men indtil videre har det ikke været tilfældet.

Vi har lavet teambuilding

Jeg har nu også gjort meget for at få alle mine medarbejdere med ind i kampen for firmaet. I de sidste 2 år har jeg hvert år arrangeret sådan nogle firmaevents, hvor vi har lavet teambuilding i Roskilde. Det ene fokuserede vi på at kommunikere godt med hinanden. Det andet var det mere, noget med, at vi skulle lære at værdsætte evner og egenskaber, som vi ikke selv besidder. Begge gange har jeg brugt det samme teambuilding firma. Og de har lavet nogle gode arrangementer for os. Første gang lavede vi noget, de kaldte for Highlandgames.

Ud med en GPS

Det næste år blev vi sendt ud i byen til helt ukendte steder, hvorfra vi skulle finde frem til andre ukendte steder ved at bruge GPS. Det var ret sjovt. Og meget lærerigt. Vi lærte ikke kun meget om hinanden. Vi lærte også mange ting om vores by. Om dens historie og arkitektur. Vi fik et bedre kendskab til dens historie, og vi har fået større forståelse for, hvorfor den fungerer, som den gør.

Mere sjov teambuilding?

Jeg tror, at lige så snart vi får grønt lys for at starte op igen, så er det, noget af det første jeg vil arrangere igen. En dag med mere sjov teambuilding. Måske. Vi må se tiden lidt an endnu. Min kassekredit er jo ved at løbe ud. Så vi skal lige i gang, inden jeg beslutter mig helt. Men jeg er nu ret sikker. Det er jo meget mere værdifuldt for mig at have et stærkt hold medarbejdere, der forstår firmaets og min tankegang, end det er, at jeg har 30.000 ekstra kroner på min konto.

I længden kan det altså godt betale sig ikke at være nærig. Det ville jeg ønske, at min gamle arbejdsgiver havde forstået, inden jeg sagde op for at blive selvstændig. Men uheldigvis for ham, så mistede han en ellers loyal og god medarbejder. Jeg blev selvstændig. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at mit firma overlever denne utrolige krise. Vi kommer ud af den. Stærkere – sammen.