På forhånd var jeg blevet ringet op af en dame, der kaldte sig Lizette, og hun fortalte i telefonen, at hun gerne ville komme hen til mit skilteværksted og snakke om nogle skilte, hun havde brug for i sin forretning, som hun stod for at skulle åbne om et par uger. Hun fortalte, at hendes forretning er en specialbutik med tøj i de helt store størrelser.

Derfor regnede jeg med, at det også ville være en temmelig voluminøs dame, jeg fik besøg af dagen efter, men der blev jeg nu overrasket, for Lizette viste sig at være en ret lille, yngre dame, som bestemt var meget slank for ikke at sige direkte tynd.

Hun var i fuld gang med at indrette sin nye butik og ville gerne have mig til at lave nogle skilte, hun kunne bruge i butikken til at markere de forskellige afsnit af butikken, der åbenbart er delt op i to afsnit. Hun ville have et skilte med teksten ”Tøj store mænd” og et andet tilsvarende til afsnittet med dametøj. Hun havde ikke nogen særlige krav til skiltene, så jeg kunne få lov at bruge min fantasi.

Vi kom til at sludre lidt om tøjet i hendes nye forretning. Hun fortalte, at mange af de virkeligt overvægtige medborgere foretrækker at gå i sådan en specialforretning, hvor personalet er vant til at betjene den gruppe kunder.

Hun fortalte også, at flere og flere producenter for længst er begyndt at satse på tøj til store damer, for målgruppen er selvfølgelig vokset i takt med, at vi får flere og flere overvægtige mennesker. Og i løbet af de seneste år har producenterne efterhånden også fået øjnene op for, at der er et behov for smart tøj til store mænd, for mange af de helt store mænd vil trods alt gerne klæde sig så pænt som muligt. De overvægtige er nok lige så forfængelige som alle os andre, sagde Lizette med et smil.

Jeg viste hende nogle af de materialer, jeg kunne foreslå hende til skiltene, og vi blev hurtigt enige om både materialet, farverne og skrifttypen, der skulle bruges på skiltene. Vi muntrede os faktisk lidt med at slå fast, at skiltet med tøj til store kvinder i hvert fald ikke skulle skrives med en fed skrift.

Lizette fortalte lidt om, at de kvindelige kunder til den slags tøj i langt de fleste tilfælde foretrækker at gå i kjoler, for sådan et par lange bukser i de størrelser, der er behov for, kan altså ikke så godt skjule enorme bagdele og tykke lår. Derfor vil hun også koncentrere sig om at have et stort udvalg af kjoler i store størrelser i sin forretning.

Vi blev enige om skiltenes udformning, og jeg lovede hende en hurtig levering tre-fire dage senere. Da vi sagde farvel til hinanden, kom hun med en bemærkning om, at det så nok også blev den eneste gang, jeg kom i hendes forretning, for jeg handler kun med herretøj i store størrelser, og dem kan du ikke passe, sagde hun med et smil.