Jeg har for nylig købt en ejendom nede på Sydsjælland. Det er en tilføjelse i min investeringsportfolio. Jeg har tænkt mig at leje den ud til både beboelse og erhverv. Det skulle være muligt at få et fornuftigt afkast ud af min investering. Ejendommen var billig, men der skal laves en del moderniseringer, så jeg kan være bekendt at leje den ud. Toiletter og bad skal renoveres, og der skal sættes en varmepumpe op. Der skal også sættes nye vinduer i. Helst energivenlige. Det vil i længden give besparelser på varmeregningen. Det ved jeg af erfaring, at beboere er glade for. Nu kender jeg bare ikke så mange håndværkere, montører og elinstallatører her. Købet gik lidt hurtigt, og helt ærligt: Jeg har ikke taget mig tid til at lære området godt at kende endnu.

Nye vinduer

Men jeg er jo ikke helt hjælpe løs. I første omgang har jeg været på Google for at søge efter ”Nye vinduer Sjælland” for derefter at indsnævre min søgning til ”Nye vinduer Sydsjælland”. Jeg har også søgt efter blikkenslager og elinstallatører på den måde.
Det har givet mig gode resultater indtil videre. Det næste skridt var, så at ringe til dem, jeg har fundet på nettet for at høre, om de kan komme og tage mål, give tilbud og eventuelt foreslå bestemte produkter, som er gode.
Ham, den her energiekspert, som kom og kiggede på ejendommen, har allerede sendt mig, i retning af hvilken varmepumpe jeg vil få mest gavn af. Det skal være en jordvarmepumpe. Det tager godt nok lidt længere tid at få den installeret, men den er effektiv. Og det er jo det, det hele handler om. Vi skal udnytte energien effektivt og på forsvarlig vis.

Blikkenslageren

Jeg har også haft besøg af en blikkenslager. Han kom sammen med sin makker, der er murer. De talte om forskellige toiletkummer, håndvaske, og armaturer. Det er lidt nemmere for mig at tage stilling til, fordi jeg nemt kan finde billeder af de forskellige produkter – og jeg kan finde priser.

Hvilke vinduer?

Men vinduerne. Ja, her er jeg i tvivl. Jeg har fået at vide af en montør, at jeg skal kigge efter ”Rationel Vinduer Sjælland” på nettet. Når jeg har gjort, det, så finder jeg en masse sites, der henviser til Rationel vinduer, men jeg finder lige så mange, der henviser til Velfac vinduer. Og så er det jo, at jeg bliver lidt forvirret.

For mig ser det nemlig ud, som om at begge firmaer producerer rigtigt gode vinduer. Jeg kan se, at et af firmaerne har flere typer af vinduer at vælge imellem. Men jeg kan også se, at der er en lille forskel på vinduernes rammer. Hos det ene firma er rammerne lidt bredere end hos det andet. Men bortset fra det så kan man få vinduer, der er lavet til at passe lige de mål, man har brug for. Så skal jeg lade min æstetiske sans afgøre, hvilket firma jeg vil have sat ind? Eller skal jeg vælge de danskproducerede vinduer? Hvad er montørens erfaring med dem? Det skal jeg lige finde ud af. Fandt også en god artikel om emnet her.