Er du træt af store elregninger? Og kunne du tænke dig at gøre en forskel for miljøet? Så får du her nogle tips til, hvordan du ganske enkelt kan gøre din elregning billigere og samtidig være med til at mindske forurening af miljøet.

Benyt tørresnoren mere og tørretumbleren mindre

En oplagt og nem måde at spare penge på sin elregning på kan være ved at skære ned på sin benyttelse af tørretumbleren. Tørretumblere bruger nemlig ofte ekstremt meget strøm – selv dem som er markeret med en god energimærkning. Hæng i stedet tøjet til op på en tørresnor eller et tørrestativ – det er både økonomisk og miljømæssig fornuftigt at gøre.

Brug mindre el i tidsrummet 17-20

En anden god måde at spare penge på sin elregning på, det kan være ved at minimere sit elforbrug i tidsrummet 17 til 20, da prisen på el fordobles i dette tidsrum langt de fleste steder. Derfor kan du altså spare en god sjat penge på din elregning, hvis du dagligt husker at benytte opvaskemaskinen, vaskemaskinen og tørretumbleren m.m. udenfor dette tidsrum.

Benyt LED-pærer

Det tredje tip til hvordan du kan spare på strømmen, er ved at benytte LED-pærer. LED-pærer bruger nemlig 4-5 gange mindre strøm end almindelige halogenpærer og holder samtidig også i langt flere år.

Skift elselskab

Et tip, som mange danskere overser, selv om det efterhånden har været en oplagt mulighed i en årrække, er at skifte elselskab for at få noget billigere strøm. Der kan nemlig være ganske mange penge at spare, ved at finde sig et selskab, som kan levere den billigst mulige strøm i det område, som man bor i. Og det er slet ikke så besværligt, som det måske lyder – så det er bestem værd at overveje.

 

God fornøjelse med jagten på at spare penge på din elregning. Der er faktisk en del muligheder at tage fat på.