Vi har – som du måske ved – en lille sidegesjæft med at købe både huse og lejligheder op, som vi så enten beholder til udlejning eller sælger med en ikke uvæsentlig fortjeneste. Vi køber i teorien op over hele landet – men i praksis er det nu mest på Sjælland og på Fyn og koncentreret i de urbane områder. Det er der, vi enten sælger bedst eller får mest i leje. Sådan er det.

Vi maler altid inde

Udover nødvendige småreparationer, er der altid to ting, vi sørger for, når vi har købt. Den første er, at vi får malet alle rum – eller tapetseret, hvis det passer bedst. Uanset i hvor god stand en bolig er, er der jo altid noget på væggene, og meget ofte har folk altså valgt helt tosset, når det gælder farver.

Vi har et forrygende godt samarbejde med et malerfirma i København som tager sig af alle vores opgaver med at male og tapetsere på hele Sjælland, og det betyder, at vi kan nøjes med at give dem en adresse og en deadline, og så ved vi, at der er taget hånd om tingene. Det er uvurderligt vigtigt for os med den type samarbejde, hvor man bare kan stole på, at tingene er i orden.

Gulve slides – især i ældre lejligheder

En af de ting, vi og vores lejere (og købere) elsker, er de smukke gamle trægulve, der er så kendetegnende for især bylejligheder – men faktisk også i en del huse af især aldre dato. Der er ikke rigtig noget, der slår følelsen af et godt lagt trægulv, der så samtidig er plejet og passet efter alle kunstens regler.

Men trægulve slides i sagens natur. Man går jo på dem med fodtøj, man stiller møbler – og er der børn, er det endnu mere tydeligt, at der er gang i den, når man ser på gulvene. Det skønne ved et godt trægulv er, at det er ret nemt at forskønne og renovere med en enten en dybtgående gulvafhøvling (denne slags) eller den knap så indgribende men yderst effektive metode med en afslibning af trægulve.

Vi bilder ikke hverken os selv eller andre ind, at det er spritnye huse, vi har til salg eller leje – men faktisk ved vi også, at charmen og atmosfæren i et ældre hus eller en ældre lejlighed faktisk ikke kan fås på samme måde i noget nybygget. Og når vi – i samarbejde med vores dygtige malere og ditto gulvfolk – er færdige med en renovering, kan vi godt stå ved, hvad vi har!

Vi har her valgt at anmelde firmaet Cahba: