I designverdenen taler vi jo ofte om det såkaldte tidløse design, hvilket vel bedst kan defineres som design, der er periodeuafhængigt og vil tiltale mennesker på tværs af årtier eller måske endda århundreder. Ofte er det mere det visuelt behagelige i et tidløst design, der er vigtigt, men når vi taler om et urmærke som Certina, bliver det faktisk vigtigt af andre årsager også!

Certina ure – solide som bare pokker

Hvis man køber et ægte Certina ur, får man det bedste fra Schweiz, der stadig kan betales af de fleste. Bevares – du kan sagtens finde Certina modeller, der koster en anseelig sum penge, men faktisk kan du komme langt for en 5-6.000 kroner. Og når du så tager i betragtning, at mange oplever, at deres Certina ur holder i både 20 og 30 år og nogle gange endda længere, er det altså ikke dyrt for ægte Schweiz præcision. Og så er det jo, at designet helst skal holde, så du ikke ser gammeldags ud med dit måske 20 år gamle Certina ur på armen. Du kan jo lige tage et kig på nogle af de fantastisk flotte Certina ure: http://brodersenkobborg.dk/produkter/19-certina-ure/

Startede i 1888 – stadig fuld fart frem

Det var et par brødre, der tilbage i 1888 startede Certina, og det gjorde de med et par ansatte. Dengang leverede faktisk urværker til andre urproducenter, men efter ikke så mange år begyndte de at markedsføre deres eget mærke. Og så gik det stærkt.

Faktisk var Certina de første, der producerede et ur, der viste klokken alene med tal – altså en forgænger for det elektroniske digitale ur.

Design der lever

Det fascinerende ved at se på designet af Certina er, at selvom de nuværende modeller opfattes som meget moderne i snittet, er det faktisk også tilfældet med modeller, der udgik for 15-20 år siden. Mange mennesker verden over bærer deres gamle Certina ure hver dag – og bliver ofte spurgt, om de har fået nyt ur.

Det er den slags design og kvalitet, der gør Certina interessant!