Alt andet lige var det en god tur, min kone og jeg havde til Frankfurt i Tyskland i sidste uge. Min kone har en butik med alt muligt tingeltangel – som jeg kalder det – til brug i folks hjem. Hendes forretning med forskelligt boligudstyr går ganske godt, og selv er hun sikker på, at det hænger sammen med, at hun investerer en del i at finde frem til de herskende trends indenfor den branche, og skal hun følge med moden på det område, er hun nødt til at tage på nogle af de internationale messer, der findes med den slags.

Denne gang havde jeg indvilget i at køre med hende til Frankfurt, og jeg havde faktisk en ide om, at jeg nok ikke behøvede at bruge så meget tid på den messe for boligindretning, som vi skulle besøge. Og det kom også til at holde stik, for mens min kone havde planlagt at bruge tre hele dage på messen, foreslog hun selv, at jeg kunne nøjes med at følge med hende den ene dag og så bare holde ferie de to andre dage.

Det gjorde jeg så, men jeg må da også tilstå, at jeg fik nok af den ene dag, hvor vi tilbragte godt og vel syv timer med at trave rundt i de gigantiske udstillingshaller, som messecenteret i Frankfurt består af.

Det var noget af en overraskelse for mig, hvor meget forskelligt boligtilbehør, man kan få – se selv udvalget af boligtilbehør her: https://www.l-living.dk/shop/boligtilbehoer-4s1.html . Det var også klart for mig, at messen henvendte sig til folk fra alle dele af Europa, for der var bestemt en masse ting, som slet ikke ville passe ind i et skandinavisk hjem. Men sådan er smag jo så forskellig.

Jeg fulgte trofast min kone rundt på den flere kilometer lange travetur rundt i udstillingshallerne. Hun vidste af erfaring fra efterhånden en lang række forskellige messer af den slags, hvor der var nogle stande, som kunne være interessante for hende. Således gik kun bare forbi de stande, hvor der blev fremvist for eksempel tekstiler til brug i hjemmet, for hvad den varegruppe angår har hun faste aftaler med sine leverandører, så hun lader dem om at følge med i, hvilken retning moden bevæger sig, hvad den slags angår.

Derimod var hun langt mere interesseret i de stand, hvor der blev udstillet forskellige former for brugskunst til hjemmet, for her mener hun, at der er chancer for at finde varer, som hendes kunder ikke falder over i andre forretninger, og det er nok altid en styrke at have noget på hylderne, som folk ikke kan købe andre steder.

Selv siger den slags mig ikke ret meget, så jeg valgte at lytte interesseret til min kones kommentarer til diverse vaser og andre pyntegenstande. Nogle af de ting, hun valgte at afgive en ordre på, syntes jeg selv var de rene rædsler, men jeg bøjer mig selvfølgelig for hendes flair for at finde de ting, der kan afsættes.

De to andre dage under vores ophold nød jeg bare at lege turist i Frankfurt, som faktisk er en hyggelig by.

Du kan se denne sjove artikel om samme emne, hvis du har lyst.

Bedømmelse af L-Living brugskunst: