Hvis du er født i 1960’erne eller 70’erne, husker du uden tvivl Sodastream maskinerne, der med postevand og essens angiveligt kunne lave sodavand, der smagte som originalen? Og du husker sikkert også lyden, når du lavede en sodavand på den – sådan lidt wuuush – pffft agtigt. Og så var der designet… Det var da sikkert smart og moderne dengang, men i nutidens veldesignede køkkener, ville de gamle Sodastream maskine falde helt igennem og ligne et halvt forsøg på at dyrke retro design.

Sodastream i gamle dage

Sodastream sodavandsmaskine fra 70’erne

I dag er Sodastream genoplivet

Efter en del år i absolut glemsel, er Sodastream igen blevet populær. Det skyldes nok en kombination af væsentlig bedre essenser, der i den grad minder om originalerne og så lige det med design, som vi jo altid er interesserede i her på siden.

De nye Sodastream sodavandsmaskiner er ganske enkelt bare fede i deres design, og vi har da også alle sammen en model af dem hjemme + en her på redaktionen. De fås i mange forskellige modeller og farver, og der er bestemt ikke noget mormor over designet længere. Tværtimod faktisk – se for eksempel den lækre grønne model her:

Grøn SodaStream sodavandsmaskine

Altså – hvis ikke den er fræk, så ved jeg snart ikke, hvad frækt er 🙂 Den pryder hjemme i mit eget køkken, og gæster ser den på et sekund. Og af en eller anden årsag ender snakken altid på barndommen, sommer og hjemmelavet sodavand – og vi ender sgu altid med at skulle lave en sodavand på vores Sodastream til hver enkelt gæst 🙂

Hvad med dig? Har du også fået Sodastream sodavandsmaskine genindført i dit hjem?