Bondegårdsferie langt væk fra butikker og biografer? Hvor man skal klappe en ged og ae en ko? At tage på bondegårdsferie har i mange år været langt fra danskernes ønskeferie, men noget har ændret sig i den opfattelse i takt med, at mange er begyndt at indse, at en bondegårdsferie er en unik måde at møde de mennesker og dyr, som giver os de madoplevelser og sunde fødevarer, vi alle er så glade for. Aldrig tidligere har danskerne nemlig været så interesseret i dyrevelfærd og nostalgien på landet.

Bondegårdsferie hitter hos danskerne, for det giver hele familien en enestående mulighed for bedre at se og lære, hvor mælken, æggene og flæskestegen kommer fra, og hvor vigtigt det er, at dyrene trives og lever sundt. Derfor er en bondegårdsferie især velegnet til børnefamilier og alle andre, der gerne vil opleve landbrug og dyr så tæt på som muligt.

For der er masser af oplevelser og forskellige, frivillige aktiviteter for både børn og voksne at gå i gang med. Der er nemlig mange forskellige bondegårde, der har hvert sit særkende. Der kan være forskellige dyr – køer, får, grise, heste, geder, som du kan få lov til at fodre, klappe eller måske ride på. Og der er måske ikke langt til sø eller strand, hvis man får lyst til at dyppe sig op en varm sommerdag. Eller også kan man tage på skovtur med den medbragte madkurv og nyde udelivet i en behagelig lysning. Mon ikke også der er et loft fyldt med halm, som ungerne kan boltre sig i og lege gemmeleg i et par timer?

Og så behøver man jo ikke bo primitivt eller nøjsomt, når man er på ferie på en gård. På de fleste gårde kan man leje man sig ind i et hus, en hytte, en lejlighed eller et værelse, hvor der er alt det, der skal til, når familien efter en spændende dag sætter sig til rette og nyder hinandens selskab og tale om dagens oplevelser.

Men der er naturligvis altid mulighed for at overnatte i mere ydmyge rammer i det medbragte familietelt eller måske campingvogn. Bondegårdsferien hitter hos danskerne, også fordi der er spændende årstider at følge året rundt fra vinter over forår til sommer og efterår – der er altid gang i livet på bondegården. Der er masser af timer at gå i selskab med dyrene og naturoplevelserne ligger i de åbne vidder lige uden for gårdspladsen. Der er ofte muligt at planlægge jeres helt eget ophold med udflugter i alle retninger. I vælger selv hvilke aktiviteter, I har lyst til at hjælpe bondemanden med – de ting, der er muligt inden for gældende regler.

En bondegårdsferie er et hit for familiens yngste medlemmer, der elsker dyrene og roen. For mor og far er der mulighed for at puste ud fra den forjagede hverdag med mulighed for at geare helt ned og koncentrere sig om hinanden, læse en bog og gå aftentur i solnedgangen, mens gårdens dyr tilpasser sig natten. Det er ren idyl på bondegårdsferie i Danmark.