Ingen kan afgøre bedre, hvilken mad du skal vælge til din hund, end dig! Dette er sikkert ikke, hvad du ønsker at høre. Du håbede sikkert, at nogen kunne fortælle dig, hvilken hundemad, der er bedst for din hund, og så var det overstået.

Men hunde er – ligesom mennesker – forskellige. Hvad der nu er godt for den ene hund, er det ikke for en anden. En cocker spaniel, som går lange ture hver dag med sin ejer, har ikke brug for de samme kalorier som en Golden Retriver, der ser TV hele dagen.

Hundemaden på markedet indeholder alle forskellige ingredienser. Alle indeholder en forskellig variation af protein, fedt og kulhydrater. Og du er nødt til at prøve dig frem med, hvad der fungerer bedst for din hund. Hundemad indeholder også forskellige variationer af vitaminer og mineraler. Så hvad skal du vælge?

Et af de bedste steder at købe hundemad eller hundefoder i Danmark er faktisk på nettet – nemlig hos gilpa.dk, der har et fremragende udvalg af godt hundefoder.

Du er nødt til at starte et sted, og det har du sikkert også. Din hund spiser jo noget i dag. Start med at analysere din hunds helbred. Tag et stykke papir og lave en liste med to kolonner. En for problemer med helbredet og en for godt helbred. Problemer, hvor din hund modtager behandling, skal i problem kolonnen. Her kunne også skrives problemer som dårlig ånde, tænder der hyppigt får tandsten, udflåd fra øjnene, infektioner i ørerne, fedtet hud, irritation af huden, for meget luft i maven, problemer med diarre, problemer med forstoppelse eller inkontinens, gentagne problemer med lopper eller tæger eller måske problemer med adfærd såsom aggression.

I godt helbred kolonnen skriver du de ting, der er gode ved din hunds helbred. Det kunne være god mundhygiejne, rene tænder uden tandsten, klare øjne, rene ører, ingen irritation af huden, en blank pels, normal appetit og energiniveau og og et godt humør.

Hvis der er mange flere emner på din godt helbred liste har du ikke de store problemer, og du har måske allerede fundet det hundefoder, der fungerer for din hund. Men afslører din liste en række problemer, er din hund en god kandidat til at skifte hundefolder – i samarbejde og med råd fra din dyrlæge.

I store træk gælder alle disse råd også for fodring af katte, og det kan du læse mere om her.