E-cigaretter er blevet billige

Mange rygere kvitter cigaretterne, fordi det efterhånden er blevet en dyr fornøjelse at købe al den tobak. På grund af cigaretternes sundhedsskadelige virkning på kroppen har myndighederne over det meste af verden hævet priserne voldsomt gennem de seneste ti år. I flere år har rygere, der gerne vil stoppe med at ryge, købt dyre plastre eller tyggegummi med nikotin, men for mange har den løsning også vist sig at være dyrere end forventet.

Sådan kan det måske godt synes at være, når du ser på priserne for e-cigaretter. Da de digitale cigaretter først kom i handlen for omkring fem år siden, var det måske også en umiddelbart bekostelig affære. Men e-cigaretterne er blevet billige. For med mange nye forhandlere og billigere produkter på markedet er priserne faldet og faldet, og det har fået endnu flere tidligere tobaksrygere til at tage springet og prøve e-cigarettens virkning. Prøv f.eks. at se priserne her hos smartsmoke.dk.

For det er ikke mindst på grund af de stadig stigende cigaretpriser, at flere og flere danskere i stedet kastet deres kærlighed over på e-cigaretterne. For når du har købt et startersæt eller begyndersæt, så er de løbende omkostninger faktisk ganske overskuelige og rimelige. Sættet indeholder typisk to batterier, to mundstykker, en oplader med både USB-udgang og stik til stikkontakt samt en forstøver.

Et sådan sæt finder du til priser, der varierer meget alt efter kvalitet, men som typisk ligger fra 200 kroner til 450 kroner. Du skal derudover blot købe din væske – også kaldet e-juice – og den køber du i forskellige beholdere af enten 10 ml, 30 ml, 50 ml eller 100 ml. Det svarer henholdsvis til cirka 200, 600 og 1.000 cigaretter – alt afhængig af, hvor hårdt du suger på e-cigaretten. Disse beholdere købes for cirka 20-30 kroner for den mindste, 50 til 75 kroner for den mellemste og cirka fra 175 kroner og opefter for den store beholder med 100 ml e-juice.

Hvor meget kan du så spare ved at skifte smøgerne ud med en e-cigaret? Det er der lavet mange forskellige udregninger på, men det afhænger naturligvis først og fremmest af dit forbrug. Men et forsigtigt bud er, at du sparer cirka 6-7000 kroner om året, hvis du dagligt ryger 10 cigaretter om dagen. Jo større forbruget er, jo større er besparelsen. Hvis du ryger 30 cigaretter om dagen, er den samme besparelse på omkring 20.000 kroner om året.

Du skal passe på med at købe din e-cigaret alt for billigt. Nogle begyndere har købt et ringe e-cigaret produkt hos den lokale købmand eller i kiosken. Ofte er det et ekstremt dårligt produkt, der ofte går i stykker efter få ganges brug. Det er derfor altid det bedste at man køber e-udstyret hos en rigtig forhandler, der har specialiseret sig inden for e-cigaretter og tilbehør.

En e-cigaret er det bedste alternativ og vejen frem mod en røgfri tilværelse, hvor dine omgivelser ikke udsættes for passiv rygning. Og du slipper selv for tobakkens omkring 4000 tilsætningsstoffer som for eksempel tjære og cyanid. Og du slipper også af med den irriterende hoste.