Hvis man gerne vil ryge og nyde en cigaret, men ikke er så stor fan af alle de sundhedsskadelige stoffer, som sådan en indeholder, så er der heldigvis hjælp at hente. Den rivende teknologiske udvikling i vores hverdag har i de sidste par år nemlig bragt et ret nyt produkt på banen. Dette produkt er e-cigaretter.

Sådan fungerer e-cigaretter

Det kan godt være lidt svært at gennemskue helt præcist hvordan e-cigaretter virker, men det er faktisk ret simpelt, når lige man forstår det. Det fungerer overordnet sådan, at man fylder noget væske på sin cigaret, hvorefter den (ved hjælp af et lille batteri) varmer væsken op, som så fordamper. Det er det der skaber den røg, som du så kan inhalere. Væsken kan fås i mange forskellige typer og med mange forskellige smagsvarianter, som både kan være kakao, cola og champagne, men også en mere traditionel tobak-smag kan også nemt købes. Hvis man gerne vil have den fulde oplevelse, som man får ved en normal cigaret, så kan man få en væske til e-cigaretter der indeholder nikotin (dog pt. ikke lovlige at sælge i Danmark), så man kan få det daglige boost, som måske holder en kørende og som gør, at man vender tilbage til cigaretten gang på gang.

E-cigaretter med nikotin

E-cigaretter med nikotin er dog pt. ikke lovlige at sælge i Danmark. Nikotin betragtes i Danmark nemlig som et lægemiddel. Og det kræver en tilladelse for at man må sælge lægemidler. Og endnu har ingen e-cigaret forhandlere opnået denne tilladelse. Så indtil videre må man som e-cigaret ryger ty til udenlandske webshop, hvis man vil nye en e-cigaret med nikotin.