Hvis du har et lille familiemedlem, der skal have en ny autostol – så der er mange ting, som du skal tage med i dine overvejelser. I denne artikel kan du blive klogere på autostole, og du kan læse lidt om, hvad du skal være opmærksom på.

Der findes mange forskellige autostole, og du skal gerne vælge en autostol, der passer til dit barn. Her er mange forskellige muligheder, lige fra autostole til de allermindste – og autostole op til børn i 12-års alderen.

Det er vigtigt, at du vælger den autostol, der passer til dit barn, således at sikkerheden og komforten er i top. Markedets bedste autostole kommer fra producenter som Recaro, Römer Britax, Besafe og Cybex.

Tips til autostolen

En af de ting, du skal være opmærksom på, er, hvordan autostolen skal installeres. Det er altid en god ide at vælge en autostol, der er nem at installere og få på plads i bilen. Hvis du kan fornemme, at autostolen er ekstremt svær at få på plads, så er det måske ikke den rigtige løsning. Der findes forskellige løsninger, som fx Isofix, der gør det meget nemt at installere autosolen i din bil.

Du skal helst vælge en autostol, der har tilstrækkelige seler – og helst en fem-punkts sele. Denne type sikkerhedssele er nem at justere, og sikkerheden er i top for denne type sikkerhedssele.

Det kan være rigtigt smart at vælge en autostol, der er nem at rengøre. Det er fx muligt at finde autostole, hvor betrækket nemt kan tages af – hvorefter du kan vaske det i vaskemaskinen. En autostol kan nemt blive beskidt, da det trods alt er små børn, der benytter dem. Du kan således gøre livet lidt lettere for dig selv, ved at vælge en autostol der er nem at rengøre.

Slutteligt er det essentielt, at du køber en autostol, der giver god komfort til dit barn. Køb én der er godt polstret, og som giver tilstrækkeligt støtte til dit barns hoved. På denne måde får både du og dit barn en behagelig køretur.

Denne lille guide har forhåbentlig givet dig nogle ideer til, hvilke ting du skal kigge efter. når du skal købe en autostol – og forhåbentligt gjort valget lidt nemmere for dig.

Lån penge til autostolen

Har du ikke tilstrækkelig med penge til at købe en sikker og godkendt autostol med bedst i test, så spar op eller lån! Det kan være livsfarligt at købe en billig autostol i et supermarked, som måske ikke er blevet testet ordentligt igennem af bl.a. FDM.

Skal du bruge autostolen i en fart, så du dermed ikke kan nå at spare op, så gå i banken eller lån penge på nettet, hvis banken ikke vil låne ud. Det lyder måske voldsomt at skulle låne penge for at købe en autostol, men det kan måske redde dit barns liv!

En god sikker autostol koster faktisk ikke ret mange penge sammenlignet med en billig autostol, som hverken er godkendt eller testet. Spørger du dine forældre eller bedsteforældre vil de med også garanti gerne låne dig pengene. De gode kendte autostole er ofte på tilbud og kan fås fra cirka 1000 kroner afhængig af vægten på barnet, isofix osv.