Design er jo et væld af enkeltelementer, som vi ofte har været inde på på denne blog. Et element, vi ikke har beskæftiget os så meget med tidligere, er det element, der handler om sundhed i design. Det er naturligvis vigtig for alle – men det er i udpræget grad vigtigt, når vi tale rom babyer og små børn. De er så ekstremt sårbare for optagelse af for eksempel kemikalier fra deres tøj, at det er afgørende vigtigt, hvad vi giver dem på af babytøj. Og selvfølgelig hvilket sengetøj og andet babyudstyr, vi benytter.

Babytøj uden kemikalier

Desværre er der en hel del babytøj på markedet, der er fremstillet på måder, der skal sikre, at det kan sælges næsten unaturligt billigt. Og det betyder blandt andet, at der benyttes kemkalier til behandlingen af stof og tråde, som kan give allergier til små sarte babyer.

Vil man som forælder undgå den slags, er der kun én vej: Køb kvalitet! Vær sikker på, at der er tale om anerkendte mærker som for eksempel Motherhood. Alle deres produkter bærer Øko-Tex certificering, og det er altså bare et must, når vi taler om babytøj og sengetøj til babyer for eksempel.

Babyudstyr generelt

Heldigvis er der de senere år dukket en række butikker op online, der tager ansvaret for salg af sunde, ordentlige og gode produkter helt alvorligt. For eksempel butikken SHOP4BABY.DK – en 100% online butik med salg af Motherhood og andre anerkendte og certificerede mærker, der alle holder højeste standard.

Butikken har et ganske stort udvalg i både babytøj og børnetøj op til de omkring 6 år samt – ikke mindst – en hulens masse babyudstyr, der spænder lige fra stofbleer over sengerande til klude, tæpper og andet.

Aflæg webshoppen et besøg: shop4baby.dk babyudstyr